• Tillståndsbevis från IVO
  • Ramavtal med över 120 kommuner
Meny meny

Aktuellt

Här kan ni ta del av de senaste nyheterna om vårt arbete på Cultura Familjehem samt om aktuell forskning och studier inom familjehemsvården.

Cultura Familjehem

Ny hemsida

2019-11-13

Idag har vi nöjet att få presentera vår nya hemsida! Fokuset har framförallt legat på att göra vår hemsida så användarvänlig och informativ som möjligt.

Till artikeln

Logga

Ny logotyp

2019-02-19

Som vi har längtat efter att få presentera vår nya logotyp! Efter snart fem år kände vi att det var dags för något nytt och efter flera veckors överväganden har vi nu äntligen utsett en vinnare! Hoppas ni gillar den lika mycket som vi. Ta gärna en titt på vår hemsida som också är uppdaterad.

Till artikeln

glada barn

Tillståndsplikt

2018-01-03

En bra start på det nya året! Förra året infördes tillståndsplikt för konsulentstödd familjehemsvård. Vi har nu äntligen fått beslut från Inspektionen för vård- och omsorg (IVO) att vi har beviljats tillstånd för vår verksamhet.

Till artikeln

checklista

Överväldigande resultat i vår senaste kvalitetsundersökning

2017-05-15

Vi har nu sammanställt vår årliga enkätundersökning som handlar om nöjdhetsgrad i förhållande till bland annat service, stöd och kompetens. Enkäterna har skickats ut till samtliga våra uppdragsgivare (socialtjänst) och familjehem. Det är med stor glädje som vi kan konstatera att vi uppnådde ett resultat som överträffade alla våra förväntningar.

Till artikeln

ballonger

Vår nya hemsida!

2016-11-15

Idag har vi det stora nöjet att få presentera vår nya hemsida som vi har arbetat med intensivt med under flera veckor! Vår ambition har varit att skapa en estetiskt tilltalande hemsida som är mer lättnavigerad än den som vi haft tidigare.

Till artikeln

glada fingrar

Utökning av målgrupp

2016-11-01

För att i högre grad kunna tillgodose socialtjänsternas behov så har vi sedan i somras arbetat med att bygga om delar av vår verksamhet med siktet på att kunna utöka vår målgrupp av barn och unga som är i behov av att komma till ett familjehem.

Till artikeln